2016 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Sukčius Saulius Kurgonas

Atėjo laikas parašyti kiek ilgesnį postą apie Saulių Kurgoną, kuris sukčiauja, apgaudinėja žmones ir taip gyvena.
Delfi indeksuoja jo vardą ir pavardę su nusikaltimu, kuris vyko prieš 15 metų (http://www.delfi.lt/news/daily/crime/vilniaus-policija-sulaike-sukciu.d?id=286257) , Tikiuosi, kad šitas tekstas irgi bus indeksuojamas ir žmonės pamatys, kad neverta su juo prasidėti, nes išnuomota technika, daiktai nebus grąžinti ir jo perparduoti, atiduoti į lombardus ir pan.

Jis buvo įsisukęs į dalinuosi.lt sistemą, kurioje praėjo per nuomotojus ir prisirinko visokiausios technikos. Turėjo du teigiamus atsiliepimus, nes išsinuomavo, sumokėjo, o po to pratęsė nuomą ir dar sumokėjo. Kaip ir gražu. Atrodo, kad patikimas. Bet čia prasideda visas gražumas.
Nuomotasi buvo Canon, Nikon technika, MacBook'as, po to norėta išsinuomoti ipad'ą.
Kai pamačiau, kad mano technika buvo pakliuvusi į perparduotuvę Kaune, tai supratau, kad jam tikrai jos nereikėjo fotografavimui.

Mano pirmas tekstas FB:

SUKČIUS SAULIUS KURGONAS
Žmonės, kas jį pažįstat, arba teikiat nuomos paslaugas, pasisaugokit šito žmogaus.
Dabar įsisukęs į dalinuosi.lt sistemą ir ten prisirinkęs iš žmonių visko (MacBook, Nikon fotikų, objektyvų, Canon fotiką, objektyvų) vengia atiduoti. 
Jis tikrai nėra fotografas, jis tikras sukčius su nesibaigiančiu sąrašu teistumų už įvairius sukčiavimus.
Aš išnuomavau jam fotiką ir objektyvą.
Fotiką atgavau be vienos kortelės, objektyvą - su sulaužyta blenda. Dalinai nuostolius padengė, gal ir neturėčiau priekaištų dėl to, bet ir daug rimtų BET:
- nuolatinis proto 3,14simas ir pasakojimas koks jis yra užimtas, kaip važiuoja atiduoti daiktus, o po valandos skambutis ir pasakymas, kad nieko nesigaus ir neatiduos, keliam į rytojų;
- iš manęs pasiėmė Nikon, iš kito - Canon, dar iš kito - Nikon, dar iš kino MacBook'ą. Tiek tikrai nereikia vienam žmogui;
- mano kortelė buvo testuota Kaune, parduotuvėje, kuri užsiima foto, kompiuterinės technikos supirkimu ir perpardavimu. Ji buvo perdėta į kitą fotoaparatą ir testuotas Canon fotikas;
- iš kito žmogaus pasiėmė techniką tą dieną, kada man negalėjo atiduoti ir sakė, kad jis ne Vilniuje, o pajūryje, nors, pasirodo, tikrai buvo Vilniuje.
- tiek fotiką, tiek objektyvą atidavė skirtingomis dienomis ir daiktus atidavė ne jis pats, o atvežė taksistai iš KAUNO!
Kodėl rašau, nors už viską man sumokėjo ir kaip ir negalėčiau turėti priekaištų?
Nes šiandien parašė 3 žmogus ir klausia kas čia per žmogus, nes turi problemų su technikos atgavimu. Ir šiaip, jis man kainavo per daug nervų.
Sudėjus visas aplinkybes, nebelieka nieko kito, kaip išplatinti šitą žinią, kad būtų kuo mažiau apgautų ateityje.
Delfyje sukasi senas straipnis su jo pirmuoju žygiu bandant sukčiauti.
Pasidalinkit, gal pamatys tie, kam tai gali būti aktualu ateityje.

Saulius Kurgonas 2016 metai, lapkritis. 

Po to, kada šita nuotrauka prasisuko FB, pradėjau gauti žinutes, kad jis negrąžina ne tik fotikų, bet ir statybinės technikos. Žodžiu, nuomojasi viską, kas gali duoti greitų pajamų perparduodant. 

Dar vienas bandymas išsinuomoti:



 Pasitikrinęs žinutes, radau dar kelis jo sukčiavimus:

Kitas žmogus:


Kadangi negaliu viešinti privačios informacijos, tai parašysiu tik tiek, kad policija ir teismai nedaug ką gali padaryti, nes jis daugeliu atveju pripažįstamas nepakaltinamu. 

Jei nuomojate techniką, teikiate kažkokias paslaugas, pasisaugokite šio žmogaus. Tiksliau net nepradėkite kalbos, nes jis kalba įtaigiai ir atrodo, kad viskas yra nuostabu, tik realybė yra kitokia. 

Aš savo techniką atgavau, apgadintą, bet atgavau. MacBook pro - atgavo. Kitas žmogus savo Nikon komplekto (fotikas ir objektyvai - neatgavo), apie kitus dar nežinau, kaip jiems baigėsi. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą