2013 m. spalio 9 d., trečiadienis

Text. Tyla Žudo.

Kuomet manęs paklausė, ar aš nenorėčiau prisidėti prie akcijos "Tyla žudo", net nedvejodamas pasakiau, kad padėsiu.

Aš vis dar galvoju, kad savęs žalojimas ir siuntimas į mirtį yra visiškai nepateisinamas ir nesuvokiamas veiksmas. Tau negalima su savimi daryti tai, kas tau nelemta. Ne tu sau davei gyvybę, ne tu ją turi atimti.

Būna akimirkų, kada jautiesi, jog nieko nebeturi, viskas išslydo iš po kojų, net ir tai, ką tu vadini gyvenimu. Galvoji tik apie save, nieko nebematai aplinkui, plyštančios mintys užmerkia akis, o sutikta tamsa raižo šąlantį kūną.
Atmink, kad niekada nebus taip, kad tu viską būsi praradęs. Niekada. Čia yra tas atvejis, kada "niekada nesakyk niekada" neveikia.

Tu turėsi save, turėsi naują rytą ir tai bus viskas, ko tau gali prireikti, kad iš naujo pradėtum save. Tu tikrai neprisimeni koks gimei, bet esi matęs gimusį kūdikį. Jis nieko neturi. Nei rūbo, nei namo ar automobilio, nežino kas yra pinigai ir koks yra skrydžio jausmas. Turi tik mamos kūno ir kvapo jutimą. Jam to užtenka.
Lygiai kaip ir tu, kuris nieko nebeturi, išskyrus ryto matymą, nepatogų miegą ant suoliuko ir šviesias akis.

Tu visada gali daryti gerus darbus. Net jei manai, kad niekam niekuo negali padėti. Nereikia vedžioti pagyvenusių žmonių per gatvę, tegul tai daro kiti, arba jie patys pereis. Tu gali padaryti patį didžiausią ir geriausią darbą sau - pakelt akis į dangų, ir pajausti, kiek dar daug nepasiekei ir nepamatei, kiek dar žmonių nesutikai.

Jei sau užduodi klausimą "kam aš toks esu reikalingas?" ir nerandi atsakymo, vadinasi dar per mažai pamatei, dar per mažai perskaitei ir per mažai sutikai žmonių, kurie sau niekada nėra uždavę tokio klausimo.
Aš tikiu, kad kiekvienas žmogus yra talentingas ir savo unikalius gebėjimus gali panaudoti, kad pasiektų stulbinamų rezultatų. Net jei viename žodyje padarai dvi rašybos klaidas, ar nesugebi tvarkingai išsilyginti marškinių, tačiau, galbūt, tu geriau, už mane ir kitus, pieši, sugebi iš paprasto balto popieriaus lapo išlankstyti gyvai atrodantį šuniuką. Čia tavo talentas, čia tavo galimybė augti ir tobulėti.

O kažkodėl, tu, nekam nesakęs, nori pasinerti į šaltą tylą ir visus palikęs nebebūti.
Ne to mes čia atėjom. Mums reikia save užbaigti kaip Žmogų. Tam ir ateiname į šį pasaulį: kad įprasmintume save ir pabaigtume tai, ką pradėjo mūsų tėvai, kad išeitume nugalėję kitus, kad kasdienis potepis minčių teptuku leistų užpildyti kiekvieną dieną prasmingais darbais. Tai būtų tavo dienos paveikslas.

Tu niekada nebūsi nugalėtojas, jei sugebėsi pasipriešinti gyveninui ir atsiduosi mirčiai. Visų pirma, niekas nesupras tavo pasirinkimo, po to tave pamirš ir prisimins tik iš reikalo, kada reikės aplankyti kapą ir persodinti nuvytusias gėles.
Tu to nori? Jei taip, tada kam kasdien stegeisi atrodyti gražesnis, kam prieš veidrodį žiūrėjai į save ir tikėjai, kad esi įdomesnis (-ė) už savo draugus, klasiokus ar kursiokus, bendradarbius ar kaimynus? Kodėl pirkai gražius rūbus ir lankei sporto klubą, o prieš einant į pasimatymą, stengeisi atrodyti patraukliai?
Savižudybė - bilietas tik į vieną pusę. Kelio atgal nebus.

Kiekvienas iš mūsų galime padėti tiems, kurie mano, kad nebeturi vilties, kuriems nebėra noro ir prasmės siekti ir daryti. Užtenka tik atkreipti dėmesį į tai, ką sako žmogus.
Pamatysit, jis net pats išsigąs supratęs, kad buvo išgirstas ir kalbos apie nebenorą gyventi nepraslydo negirdomis. To užteks, kad dar viena gyvybė būtų išgelėta. Tik nepaleiskit. Viltis kartais mėgsta sprukti ir išslysti.

Prisidėti galite ir kitaip. Paaukokit bent kelis litus organizacijai, kuri gelbėja žmones. Galite paskambinti, arba padaryti pavedimą. Jei neturit telefono sąskaitoje pinigų, nematat paimkite mamos telefoną ir greit surinkit numerį 1404, arba atsisėdę bendrai priimkit prendimą, kad reikia padaryti bankinį pavediną ir perveskit pinigų jiems.
Tai pinigai ne algoms, ar gražiems rūbams. Savanoriai, kurie atsiliepia į skambučius, algų negauna. Tačiau kainuoja patalpos, kainuoja paslaugų administravimas ir kiti dalykai.
Ir svarbiausia! Dėl to, kad nėra užtikrintas reikiamas finansavimas, nėra galimybių užtikrinti, kad būtų atsiliepta į kiekvieną pagalbos skambutį. Todėl tyla žudo. Mums nežinant.

Šiandien ryte puslapyje buvo informacia, kad pervesta apue 3340Lt. Per pietus mačiau tokią sumą. Dabar virš 40 000Lt. Smagu, kad feisbukas daro stebuklus. Jei pasieksim 200kLt iki spalio pabaigos, visi būsim labai laimingi.

Ačiū tiems, kurie skaitė, kuri prisidėjo. Ačiū už galimybę dalyvauti šioje akcijoje.

Skambučiams - tel. nr. 1404. Auka - 5Lt.
Bet geriausia daryti bankinį pavedimą, nes tada jiems atitenka visa pervesta suma. Rekvizitai:

Gavėjas: Paramos fondas "Jaunimo linija"
Sąsk. nr.: LT602140030002432685
Gavėjo kodas: 302594405

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą